Välkommen till restaurang NÒR i Jönköping! Här kan du njuta av både dagens lunch, a lá carte middag och lyxiga cocktails i baren. Du hittar oss i tändsticksområdet!

Om oss

Välkommen till oss på NÒR i Jönköping. Vi är ett modernt brasserie som lyfter traditionell nordisk kokkonst till nya höjder med spännande influencer från europa. Vi tar vara på våra lokala råvaror och hämtar inspiration från skandinavisk skog och mark. Igenkänning med en twist helt enkelt!

Vi älskar dynamiken som uppstår när historia får möta nutid – därför är vi lite extra stolta över våra unika lokaler i det fantastiska tändsticksområdet. Här bubblar det av kultur, konst och mat, samtidigt som de rustika tegelväggarna och vackra fönsterna skvallrar om den tid som en gång var. Vi hade turen att få ta över den gamla tändsticksfabrikens bevarade lokaler – som idag är en modern och mysigt inredd restaurang, men där putsade tegelväggar, klassiskt gröna fönster och tidstypiskt sicksack-tak självklart fått leva kvar. 

Vi planerar våra rätter noga, hanterar alla råvaror med respekt och placerar varje detalj på tallriken med kärlek. Välkommen till oss när du vill sätta lite guldkant på vardagen, unna dig en lyxig trerätters middag eller imponera lite extra på någon med en riktigt fin lunch.